Habbetonhoz kötődő vizsgálódásba kezdtek a Fogyasztóvédők országszerte

2014-10-10 16:57:34

A Fogyasztóvédelmi Felügyelőség széleskörű vizsgálódásba kezdtek. Nyilatkozat megtételére szólított fel az ország különböző pontjain olyan cégeket, melyek tevékenysége valamilyen formában kötődik a köznyelvben csak habbetonként emlegetett, különböző falazatok szigetelésére használt termék felhasználásához, vagy annak népszerűsítéséhez.
Kiküldött végzéseiben a Hatóság az eljárások megindítását – a hozzánk eljuttatott információk szerint – minden esetben közérdekű bejelentéssel indokolja.

A birtokunkban lévő információk szerint a közérdekű bejelentő egyelőre a könnyűszerkezetes piac szereplőit támadja ilyen módon, és próbálja tevékenységüket megakadályozni, hátráltatni, vagy számukra zavart okozni.
A lépés pontos okát ugyan nem tudjuk, a Kö.H.E. mégis örül ennek!


Habbeton táblák előkészítve

Szervezetünk évek óta azt kommunikálja, micsoda dolog is az, hogy ebben az országban rajta kívül (jelenleg, azaz a mai napig) kizárólag kettő vállalkozás, nevezetesen a Grand-Ács KFT. és Beregszászi Trade KFT. építheti saját nevében jogszerűen az ÉME vagy ETA szerinti szerkezeteit, s a többi ÉME -vel, vagy ETA -val rendelkező vállalkozás nem. Ennek oka a fenti dokumentumokban a forgalmazás -és beépítés feltételeként meghatározott Tanúsítvány hiánya, melyet a Fogyasztóvédelem leveleiben „a dokumentumban meghatározott teljesítmény igazolás”-ként határoz meg.

Ez úton tájékoztatjuk a „közérdekű bejelentő” illetékeseit arról, hogy szervezetünk szívesen ad helyet weblapján egy, a megtett lépésük okait szakmailag alátámasztó írásuknak!
Üzenjük, szívesen vesszük, ha akad végre vállalkozás e hazában – mert nem nagyon van ilyen –, ki csatlakozik hozzánk a jogszerűséget hirdető harcunkban, s talán nem éreznénk magunkat "Orwel állatfarmján", ahol mindig akadnak egyenlőbbek! Ezzel viszont sok fogyasztót menthetnének meg a félrevezetéstől és becsapástól, aminek úgy gondolom a Fogyasztóvédők is örülnének!
Forrás: Hársasi

A történésekről folyamatosan tájékoztatni fogjuk olvasóinkat ezen a tárhelyen!
 
Kapcsolódó cikkek:
Levél a Piacfelügyeleteknek az „orweli igazság” - ról
Piacfelügyeletek válasza: létezik az „orweli igazság”
ÉMI-Kö.H.E. szakmai egyeztetés emlékeztető 2015.01.22.
 

Az ígért hírek és információk:

Szervezetünktől is adatokat kért a Hatóság!
Adatszolgáltatás: KÖHE Egyesülés válasza felhívásra
Hatóság végzése: Eljárás megszüntetése
Néhány sor kitakarásának oka, a személyiségi jogok védelme!

Nem csak habbetont felhasználó könnyűszerkezetes cégekkel szemben folynak vizsgálatok. Íme az egyik eljárás eredménye, mely vállalkozás kettő (!) ÉME -vel is rendelkezik, s ez mégsem elég! S mi az ami hiányzik?
Ha 2013. július 1. előtt adták volna ki, a neve Megfelelőségi Tanúsítvány, ha az előbbi dátum után, akkor viszont Termék Teljesítmény Állandósági Tanúsítvány.
Kötelezték a Rapid-Ház rendszert a jogszabályi előírások betartására!