A legfontosabb

2010-08-13 18:48:52

A KÖHE Egyesülés az A-206/2008 számú Építőipari Műszaki Engedély (ÉME), a 13/0433 számú Európai Műszaki Értékelés (ETA) és az ahhoz kapcsolódó tanúsítványok tulajdonosa. Tagja a Könnyűszerkezetes Házépítők Egyesületének!         

Ha az ÉME vagy ETA dokumentációba valaki belelapoz, azt láthatja, hogy ott bizonyos szerkezetek vannak pontosan meghatározva, műszaki rajzokkal, rétegrendekkel, statikai számításokkal, vizsgálati eredményekkel, melyek alapján a kivitelező/gyártó (!) dolgozhat,  azaz építheti a faházak szerkezeteit, de kell még valami a jogszerű beépítéshez! Megfelelőségi Tanúsítvány – 2013. július 1-től Termék Teljesítmény Állandósági Tanúsítvány!

ÉME/NMÉ/ETA az alapja a könnyűszerkezetes épület megépítésének, azaz a rönkházhoz, a gerendaházhoz, és minden egyéb fa- vagy fémvázas épülethez ez a dokumentum is szükséges (de nem elégséges!), melyeket az emberek egyszerűen csak faházaknak hívnak!

Csak azt az épülettipust (szerkezetet!) építheti a kivitelező/gyártó, ami az ÉME-jében (vagy az ETA -ban) pontosan (a fenti módon) szerepel. Ez nagyon fontos!!!
S nem a háznak van ÉME -je, hanem az építéséhez felhasznált faltípusoknak!

Az az egyesületi tag, ki aláír egy szigorú megállapodást a fenti ÉME/ETA tulajdonosával, s az abban foglaltakat be is tartja, az (a fémvázas épületek kivételével!) mindent építhet, ami ma magyarországon faházként előfordul, és igényként felmerül az emberekben!
Ez egyedülálló hazánkban, s ezt a lehetőséget biztosítja  a Kőnnyűszerkezetes Házépítők Egyesülete tagjai számára ez a gazdasági társaság!

De ... nem minden tag számára, azaz ez a jogosultság nem jár csak azért, mert valaki tagunk! Erre figyeljen!

Kattintson ide: Könnyűszerkezetes Házépítők Egyesülete (Kö.H.E.)