Le kell-e bontani a Bio-Ház Team KFT. által épített könnyűszerkezetes épületeket?

2015-10-23 14:50:54

Helyszíni építésfelügyeleti ellenőrzést tartott 2015. október 21. -én az illetékes Hatóság a Bio-Ház Team KFT. által ifjúsági szálláshelyek céllal épített könnyűszerkezetes épületeinél. Mind az engedélyes, mind a kiviteli tervek a KÖHE A-206/2008 számú ÉME -jére hivatkonak, sőt a tűzvédelmi szakember által készített tűzvédelmi fejezet is ugyanezt az ÉME számot jelöli meg azzal, hogy a fal -és födémszerkezeteket annak megfelelően kell megépíteni. De van abban a tűzvédelmi fejezetben – nagyon helyesen – egy fontos jogszabályi hivatkozás is, ami sokszor elkerüli a figyelmét a tájékozatlan tervezőknek és kivitelezőknek, pedig rendkívül fontos!

Ha elolvassa cikkünket rögtön megért mindent nem csak a szakember, hanem a laikus is.

Mind az engedélyes, mind a kiviteli tervek tehát a KÖHE A-206/2008 számú ÉME -jére hivatkoznak, sőt a tűzvédelmi szakember által készített tűzvédelmi fejezet is ugyanezt az ÉME számot jelöli meg.

De ez nem azt jelenti, hogy bárki megépítheti a megjelölt ÉME szerinti szerkezeteket!
Kevés tehát egy ÉME-re hivatkozni, a fal és födémszerkezetek úgynevezett teljesítményt is le kell igazolni, ami azonban az ÉME tulajdonosa nélkül NEM TÖRTÉNHET MEG!
 

Tisztelt Megrendelők!

Nincs más lehetőség, Önöknek kell picit odafigyelni. Úgy tűnik, hogy a vállalkozásokat sokszor csak az érdekli, hogy bármilyen módon megszerezzék a megbízást. Hiszen önös üzleti érdekből megtéveszti és félre vezeti Megrendelőjét az a vállalkozás, aki egy idegen, nem az Ő tulajdonát képező dokumentum alapján kezd dolgozni, mert ehhez nincs joga. Így a fal -és födémszerkezetek teljesítményét nem is igazolhatja le, s annak hiányában – ha a Hatóság teszi a dolgát mint ebben az esetben – nem kaphat használatbavételi engedélyt, sőt elrendelhetik az épület visszabontását!

Ha nem akar kockáztatni, hívjon minket, s kérjen tanácsot, mielőtt aláírja a kivitelezésre vonatkozó szerződést!
Telefon: 06-30/5151-324 
Egyéb elérhetőségek: 
Kapcsolat

Ebben az esetben a cél érdekében a kivitelező egyéb furfangot is bevetett, hiszen az ellenőrzés napján weblapján még megtalálható volt a KÖHE oltalom alatt álló logója, azt a látszatot keltve, mintha köze lenne ehhez a szervezethez.  Sőt, ÉME-s szerkezetek megépítését kínálja akként, hogy ilyen dokumentummal nem rendelkezik, ami legalábbis a fogyasztó megtévesztése. Ez tehát a Fogyasztóvédelmi Hatóságra is tartozó ügy, de sajnos nem egyedi az eset!
A MADAFA áldásos tevékenysége
 

A további részleteket elolvashatja itt:    Bio-Ház Team KFT.

 

Kapcsolódó cikkek:
Lassan másfél évtizede épülnek jogszerűtlenül a hazai könnyűszerkezetes házak

Az ÉME/ETA/NMÉ/EMÉ dokumentumokról, Tanúsítványokról, az ÉMI KFT szerepéről a könnyűszerkezetes házak területén