Könnyűszerkezetes –és készházak Európa gazdag országaiban

2023-06-09 15:54:42

Megkérdeztük a mesterséges intelligenciát, melyik az az öt európai ország, ahol a legtöbb könnyűszerkezetes készház épül évente.
Íme, az eredmény!

Az első öt európai ország, ahol a legnagyobb arányban épülnek készházak a családi házak között:

  1.     Svédország
  2.     Norvégia
  3.     Finnország
  4.     Ausztria
  5.     Németország

Magyarországon sokak fejében még mindig van egy tévhit: a könnyűszerkezetes ház, a szegényebb rétegek háza.

Sok megkeresést kapunk, amelyben emberek panaszkodnak, hogy nem tudnak egy „rendes téglaházat” építeni, mert túl drága, ezért be kell érniük egy könnyűszerkezetes házzal.
Ez teljesen rossz szemlélet, s ezek az emberek fél információk alapján kialakított tévhitben élnek!

Sok mindent el lehet mondani a fenti 5 országról, egyet viszont biztos, hogy nem, mégpedig azt, hogy ők Európa szegény országai. S egy gazdag ország polgárai is gazdagok, akkor vajon miért építtetnek maguknak könnyűszerkezetes házat?
Mert ott a könnyűszerkezetes –és készház technológiának jóval nagyobb a hagyománya és a múltja, mint nálunk, s a nemzedékeken át felhalmozódott tapasztalat az, hogy a jól megépített könnyűszerkezetes ház egy jó ház –és jó választás!
S talán ez a gondolkodás teszi őket sikeressé ...

Mi nem hozunk érveket, mert mi nem akarjuk Önt, Tisztelt Olvasó rábeszélni erre az épülettípusra, csak egy tényt írtunk le, s a számok makacs dolgok!

Amit viszont el kell, hogy mondjunk:
Ma már vannak olyan vállalkozások Magyarországon is, kik Európai minőségben építik a könnyűszerkezetes –és készházakat, s ide tartoznak a Könnyűszerkezetes Házépítők Egyesülete tagjai is.
Egyvalamiben viszont biztos, hogy elmaradunk Európától, nevezetesen az árakban, pedig a felhasznált anyagok ára cseppet sem alacsonyabb, sőt!

Legyen Ön is sikeres!

www.kohehazak.hu
www.doboka.hu

 

Rakd össze magad saját ÉMI engedélyes készházadat!

Könnyűszerkezetes készház négyzetméter (m2) ár

Mik a könnyűszerkezetes házak és mik a készházak?