A világ leggazdagabb országaiban a családi házak elsöprő többsége könnyűszerkezetes készház

2023-03-28 17:41:26

A könnyűszerkezetes ház és készház az elmúlt években egyre népszerűbb megoldássá vált a lakásépítés terén. A piaci részesedése az elmúlt 20 esztendőben a kétszeresére növekedett, s ez nem véletlen!

De vajon mit takar az a fogalom, hogy készház?

A készház egy olyan épület, amelynek az üzemben előre legyártott elemei a kivitelezés helyszínén kerülnek összeszerelésre. Ez a módszer lehetővé teszi a gyors és hatékony építést, s jelentősen csökkenti az építkezés idejét és költségeit.

A készházak előnyei között szerepel tehát az idő és költség megtakarítás, valamint a gyártási folyamatok szabályozhatósága, amely lehetővé teszi az állandó és magas minőségű épületek létrehozását. A készházakat könnyű testre szabni a Megrendelő igényeinek megfelelően, így mindenki hamar megtalálhatja a számára ideális kialakítást és funkciókat.

készház, könnyűszerkezetes ház

www.doboka.hu

A favázas készházak környezetbarát megoldást jelentenek, az előre gyártott elemek lehetővé teszik a hulladék minimalizálását az építkezés során. Ezen kívül az olyan anyagok használata, mint a fa vagy más újrahasznosított anyagok, csökkentik az építés során keletkező káros anyagok mennyiségét, és ezzel is hozzájárulnak a környezetvédelemhez, és az épületben lakók egészségéhez.

A fémvázas könnyűszerkezetes épületeknél a klasszikus készház technológia nem alkalmazható, az idő és pénzmegtakarítás ezért kevésbé érvényesül, s fontos, hogy a fém szerkezeti elemekről sem állítható az, hogy környezetbarát.

Nem minden környezetbarát, amit annak hirdetnek, jelen van hazánkban is, mint az egész világon ennek a technológiának az alja is. De Ön ne hagyja megtéveszteni magát, gondolkozzon logikusan, s látni fogja hogy mi a természetidegen, ami még az egészségre is káros lehet!

A készházak az ingatlanpiac egyre népszerűbb megoldásai közé tartoznak, és sokak számára ideális választást jelentenek. A készházak rugalmassága és sokoldalúsága azt jelenti, hogy mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb megoldást. Ha Ön is gondolkodik egy új otthon építésén, akkor érdemes megfontolnia a favázas könnyűszerkezetes épületek és készházak előnyeit és lehetőségeit, s érdemes elgondolkodni azon, hogy ezt a technológiát válassza!

Ezt el meg kell nézni: Rakd össze magad saját ÉMI engedélyes készházadat!