Dr. Laczkovits Zoltán

Szakterület: épületszerkezetek hő- és vízszigetelése, épületfizikája

1974-től okleveles gépészmérnök, mérnök-tanár, 1985-től okleveles épületszigetelő szakmérnök, 1988-tól építésügyi szakértő. Az épületfizika doktora 1989-től, s 1996-tól igazságügyi szakértő. Az Épületszigetelők, Tetőfedők és Bádogosok Magyarországi Szövetsége (ÉMSZ-1989) és a Zöldtető és Zöldfal Építők Országos Szövetsége (ZÉOSZ-1999) alapító tagja.

Tevékenység: szakértés, tervezés, kutatás-fejlesztés, alkalmazástechnikák, műszaki leírások kidolgozása, könyvek írása, szerkesztése, előadások tartása, szakcikkek írása.
tovább...

Zámbó László

Szakterület: építési termékek forgalmazása, gyártási –utasítási rendszerek kidolgozása

23 év szakmai gyakorlat a KERMI (Kereskedelmi és Minőségellenőrző Intézet) valamint, a KERMI KFT alkalmazottjaként főtanácsosi, osztályvezetői beosztásban. Kiemelt szakterület: építési célú termékek, faipari termékek.

Gyakorlat: jogszabályok és szabványok alkalmazása, termékek laboratóriumi vizsgálata, CE jelölések.

Publikációk: több tankönyv és szakmai cikk szerzője, szakmai publicista.
tovább...

Nemecskó Gábor

Szakterület: építési faanyagvédelmi és faipari igazságügyi szakértő

1981-től a FAIPARI MINŐSÉGELLENŐRZŐ INTÉZET (FAIMEI) osztályvezetője. Nagy gyakorlatot szerzett termékvizsgálatok, gyártás ellenőrzés, reklamációk kivizsgálása, minőségbiztosítás, (SHIBA módszer, és ISO), és szak auditálás területén.

A Budapesti Igazságügyi Szakértő Intézet, valamint az ÉMI TÜV SÜD KFT. KERMI osztályának felkért független szakértője. Rendőrségi bűnesetekhez, Bírósági és NAV által lefolytatott vizsgálatokhoz rendszeresen kirendelt szakértő.

Sokat hangoztatja, hogy „szakértő felkérése, akár tanácsadásra is mindig jelentős eredményt hozhat, különösen garanciális, szavatossági és termékfelelősségi ügyekben. Fatermék minőség ügyekben sajnos túl sok a hozzáértő építész, csak az a baj, hogy többnyire nem értenek hozzá!”
tovább...