A készház akár 100%-ban környezetbarát anyagokból készülhet

2023-04-12 18:26:16

A környezetvédelem és fenntarthatóság fontos kérdéssé vált a modern építészetben is. Az emberek egyre nagyobb figyelmet fordítanak az olyan megoldásokra, amelyek csökkentik a környezetre gyakorolt hatást, és növelik az épület energiatakarékosságát. A készházak 100%-ban környezetbarát anyagokból is készülhetnek, ha ez fontos az Ön számára!

A környezetbarát készházak építése során olyan anyagokat használunk, amelyek minimálisra csökkentik a környezeti hatást. Meg kell, hogy jegyezzük, ez a fémvázas könnyűszerkezetes házakra nem egészen igaz! A favázas könnyűszerkezetes épületek anyagai főleg megújuló forrásokból származnak, és újrahasznosított anyagokat tartalmazhatnak. Például az alacsony karbonlábnyomú faanyagok, a természetes anyagokból készült hőszigetelések (pl. fagyapot) és az organikus vakolatok olyan környezetbarát anyagok, amelyek jelentős mértékben csökkentik az épület környezetre gyakorolt hatását.

Kö.H.E. külső homlokzati fal PREMIUM ÖKO (29 cm vtg.):

  • 6 cm fagyapot (180 kg/m3) homlokzati hőszigetelés,
  • 6x20 cm KVH (fa)váz, közte 20 cm fagyapot hőszigetelés (55 kg/m3),
  • 12 mm Glasroc X gipsz alapú építőlemez,
  • Alu párazáró fólia,
  • 1rtg. 15 mm RF tűzgátló gipszkarton.

Hőátbocsátási tényező: 0,153 W/m2K

Az ilyen anyagok használata nem csak környezetvédelmi előnyökkel jár, hanem előnyös hatással van az Ön és családja egészségére is.

Ha valaki környezetbarát készházat építtet, akkor a ház alapanyagainak beépítése 30-40 Kwh/m² energiára van szükség. Ezzel szemben a hagyományosan falazott rendszerű házépítés 1200-1400 kWh/m² energiát emészt fel. Tehát a hagyományosnak nevezett technológiák alkalmazása 30-40-szer jobban terheli a környezetünket, mint a favázas készház technológia.  Ez azonban a fémvázas könnyűszerkezetes épületekre éppen a fémváz miatt nem igaz, csak a favázasokra!

Fontos mindez az Ön számára?    
Ha igen, válasszon készházat, válassza a Könnyűszerkezetes Házépítők Egyesületét!

Ezt meg kell nézni: Rakd össze magad saját ÉMI engedélyes készházadat!

készház, könnyűszerkezetes ház

www.doboka.hu