Önnek készházból, favázas könnyűszerkezetes házból lehet a legalacsonyabb költséggel rezsimentes háza!

2023-04-04 18:09:47

A teljesen rezsimentes készház egy olyan épület, amelynek az energiaigényét a saját rendszerei biztosítják, így nem igényel hálózati áramot és gázszolgáltatást. Ez a megoldás nemcsak környezetbarát, hanem pénztárcabarát is lehet, hiszen az energiaköltségek teljesen megszűnnek.
A teljesen rezsimentes készházak építéséhez számos technológia áll rendelkezésre. Az egyik ilyen lehetőség az, hogy az épületre napelemeket szerelünk, amelyek segítségével az épület saját maga állítja elő az áramot. Az energiát lehet tárolni akkumulátorokban is (persze ez nagyobb befektetés), így az éjszakai órákban is rendelkezésre áll az energia. Nem mindegy azonban, hogy milyen teljesítményű napelemet kell felszereltetnünk, mert az annál drágább, minél nagyobb a teljesítménye. Fontos, hogy a favázas könnyűszerkezetes ház és készház ellátásához kisebb teljesítmény elegendő, mint a hagyományos épületekhez!

készház, könnyűszerkezetes ház


A készházak teljesen rezsimentes kialakításának egy másik módja az, hogy hőszivattyút építünk be az épületbe, amely a föld mélyéről nyeri az energiát. Ezen technológia segítségével az épület fűtése és hűtése is megoldható, így a készház egész évben kényelmesen lakható. Persze itt sem mindegy, hogy mennyi az épület energiaigénye, de mi elmondjuk Önnek, hogy a készházzal tud itt is a legtöbbet megtakarítani!
A teljesen rezsimentes készházak számos előnnyel rendelkeznek. Az első és legfontosabb előnyük az, hogy hosszú távon költséghatékonyak. A napelemek és a hőszivattyú használata hosszú távon jelentősen csökkenti az energiaköltségeket, így az épület tulajdonosának nem kell aggódnia a magas havi rezsiköltségek miatt.

Ezen kívül a teljesen rezsimentes készházak környezetbarátak is, ha ez fontos az Ön számátra. Az épületek saját maguk állítják elő az energiát, így csökkentik az energiaigényüket a hálózatról, ami kevesebb szén-dioxid kibocsátást eredményez. Ez a megoldás hosszú távon szintén jelentősen hozzájárul a környezet védelméhez.

A teljesen rezsimentes készházak megépítése kezdetben magasabb költségeket jelenthet (de persze jóval alacsonyabb, mint a hagyományos építési technológiával készült épületek esetében), azonban hosszú távon biztos megtérülést jelent. Az ilyen épületeknek nagy előnyük van a későbbiekben, hiszen az energiaköltségek folyamatosan nőnek, s ez nem fog megváltozni. A ház értéke tehát nagyobb! Tehát a teljesen rezsimentes készházak az épület értékét is növelhetik, hiszen egyre több ember fordul környezettudatos megoldások felé. Ez a jövő, s ez olyan, mint az autó fogyasztása. Ma már úgy választunk autót is, hogy figyelünk arra, hogy keveset fogyasszon!

készház, könnyűszerkezetes ház

www.doboka.hu

 

Rakd össze magad saját ÉMI engedélyes készházadat!

Könnyűszerkezetes készház négyzetméter (m2) ár